ابوطالب در مراسم ازدواج پیامبر اسلام و خدیجه که در حضور خویلد (پدر خدیجه) _ یا عمرو بن اسد (عموی خدیجه)_ برگزار شد، خطبه ازدواج را چنین خواند:« سپاس پروردگار کعبه راست؛ او که ما را از نسل ابراهیم و فرزندان اسماعیل قرار داد و در حرم امن خود ساکن ساخت. او ما را حاکمان خود قرار داد و به سرزمینی که در آن هستیم، برکت بخشید.
فرزند برادر من (محمد بن عبدالله) کسی است که هیچ مردی از قریش همسان و همسنگ او نیست، از همگان برتر است و در بین آفریدگان خداوند همتایی ندارد. او اگر چه مال و دارایی چندانی ندارد ولی مال همچون سایهای گذرا و نابودشونده است.
آنچه مهم است این است که او به خدیجه اشتیاق دارد و خدیجه نیز به او مشتاق است. پس او را به ازدواج محمد در آورید و مهریه او بر عهده من است؛ هر مقدار و هر وقت که درخواست کنید تقدیمتان میکنم.
و سوگند به پروردگار این خانه (کعبه) که محمد (از نعمت های خداوند) بهرهای فراوان دارد؛ دین او همه جا گسترده شده و بینش (نظر) او کامل و بدون عیب است.»
(بحارالانوار، ج16، ص5 - مناقب آل ابیطالب /الصحیح من سیرة النبی، ج2، ص110)
آنچه در این روز و سالگرد این واقعه مبارک و فرخنده بیش از هر چیز به ذهن محبان و عاشقان رسول اکرم و ام المومنین خدیجه کبرا -سلام الله علیهما- متبادر می شود علاوه بر شادی و خجستگی و زیبایی و تلألویی که در این ازدواج آسمانی و تاریخی منتشر و مستتر است این نکته مهم و بدیع است که به نوعی می توان گفت این ازدواج منشأ بسیاری از حوادث تاریخی و نقطه عطفی در زندگی و شخصیت و ادامه حیات طیبه پیامبر اکرم بود و ثمرات و نتایجی بس ارزشمند چه در زندگی شخصی پیامبر و چه در حیات اجتماعی و خاصه وظیفه رسالت و پیامبری ایشان در سالهای مجاهدت و مبارزه به همراه داشت و البته در طلایی ترین و والاترین موقعیت و ثمره اش به میلاد خیر کثیر و سراج منیر و دلیل خلقت کون و مکان و دلالت لولاک حضرت فاطمه زهرا - سلام الله علیها- منجر شد.
پیامبر اکرم که خود میراث دار بزرگترین و برجسته ترین ودیعه الهی برای بشر یعنی همان خاتمیت رسالت بود باید این بار عظیم را بر دوشهای خود تحمل می نمود و در این راه چه کسی را یارای همراهی و هم نفسی با این رسول گرامی بود؟
چه کسی باید با تمام توان جانی و مالی و فکری و همه آنچه از دست و دلش برمی آید در این راه سنگلاخ و سخت و پرمرارات، یار و همراه و دلدار و مونس پیامبر باشد؟
کسی جز خدیجه که تمام عقبه و مال و جان و توش و توان خود را بی دریغ و بی شائبه تقدیم رسول اسلام نمود و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکرد و تا لحظة آخر سپر بلا و یاور بی همتای او بود؟
و خدیجه را چه مقامی بالاتر از این که مادر برترین زن دو عالم و مربی و مرشد صدیقه طاهره و خیر کثیر زمین و زمان باشد و پیامبر را حامی و سپری مقاوم و بی تردید و تزلزل تا لحظه واپسین؟
این روز خجسته و پیوند آسمانی و ایمانی که یادآور توأمان تمام خوبیها و زیبایی های رسول اکرم و همسر وفادار و بزرگوارش ام المومینین خدیجه کبری و نوگل بهشتی شان زهرای اطهر- سلام الله علیهم اجمعین- است را به همه عاشقان و پیروان و محبان رسول گرامی اسلام و ارادتمندان خدیجه کبری تبریک و تهنیت و شادباش می گوییم.
باشد که همه جوانان ما از ارزشها و اسوه گری ها و الگوهای ناب و تابناک این زوج آسمانی و زندگی ایمانی بهره بردارند و به سمت نور و خیر گام برگیرند.